Laat u niet misleiden door de bandnaam want Goats Of Doom speelt op-en-top black metal. De Finse band werd in 2008 opgericht door zanger/snarenplukker Scaregod en drummer/zanger Inasnum. Er volgden drie langspelers die een synth-based black metal geluid lieten horen, maar voor het nagelnieuwe “Rukous” werd de line-up met een derde lid uitgebreid en voor een ruwer geluid gekozen dat desondanks nog steeds dat typisch Finse gevoel voor melodie behoudt. Van het oude werk waren we niet echt wild en ondanks de gedeeltelijke stijlwijziging doet ook “Rukous” ons niet stijl achterover slaan. De monotone screams staan veel te veel vooraan in de mix en de melodieën komen zoals in de aanvang van “Sokeus johtaa kansaa” nogal zeemzoet over. De meerstemmige refreintjes en folky deuntjes klinken in “Tuhkasta valettu” of de titeltrack te vrolijk en in “Law ov liberty” gewoon schijtevals. Dat een studio engineer of producer zoiets laat passeren!? Hoewel er ook wel een paar ijskoude riffs passeren en afsluiter “Riivaaja” een luguber akoestisch middenstuk bevat, is het hoempagehalte me doorgaans wat te groot en valt er bitter weinig beklijvends te beleven. Het logo en cover artwork zien er luguber uit, maar “Rukous” klinkt eerder prettig dan vettig. Next!

JOKKE: 50/100

Goats Of Doom – Rukous (Primitive Reaction 2018)
1. Veressä on perustani juuret
2. Tuhkasta valettu
3. Law ov liberty
4. Sokeus johtaa kansaa
5. World denied lucifer’s light
6. Rukous
7. Riivaaja