De Deense Korpsånd-circkel blijft maar releases uitspuwen. Deze keer is het de beurt aan Blot & Bod die middels “Ormekongens argelist” een opvolger hebben klaargestoomd voor het twee jaar geleden verschenen “Ligæder“, een plaat die ons – ondanks enkele kritiekpunten – wel kon bekoren. Leverancier van dienst is opnieuw Iron Bonehead Productions, die er een erg ruim gevuld releaseplan hebben opzitten in 2019. De Noor Jøran Elvestad en de Zweedse broers Erik en Jesper Bagger Hviid smeden het ijzer als het heet is en gaan verder waar de voorganger ophield. “Ormekongens argelist” is – ondanks een tracklist van tien nummers – een compacte en gebalde plaat geworden. De songs zijn, net zoals de korte titels, to the point en de rauwe punky black knalt, dankzij een ruwe productie met voldoende punch, de kalk uit het plafond. Het trio bewijst dat je ook zonder ingewikkelde songstructuren en progressieve virtuositeit, goede nummers kunt schrijven en presenteert een furieuze less is more-aanpak die je een klein half uur helpt met stoom aflaten. Ik zou deze band eens graag in een club als Music City aan het werk zien. Dat moet vonken geven.

JOKKE: 81/100

Blot & Bod – Ormekongens argelist (Iron Bonehead Productions 2019)
1. Skred
2. Hug
3. Åråd
4. Tæft
5. Hævd
6. Slid
7. Hob
8. Tet
9. Snok
10. Arg