In het Carved Cross kamp valt altijd wel wat activiteit te bespeuren. Is het niet in de vorm van EP’s, demo’s, splits of live compilaties, dan is het wel middels een nieuwe langspeler. “Severance of disparity in absolute acrimony” is de vierde alweer in een bestaan van acht jaar. Vier langgerekte composities van net geen zeven tot een ruime twaalf minuten krijgen we deze keer voorgeschoteld. Zoals steeds druipt de desolaatheid en eenzaamheid van de minimalistische rauwe black metal af. De basisstructuur bestaat consequent uit een repetitieve oer-drumbeat waarover lagen distortion en getormenteerde vocalen hun uitzichtloze verhaal vertellen. “Nocturnal trepidation for internal destruction” wijkt van dit stramien af en bevat een pulserende sonar die spookachtig op je gemoed inwerkt en de kamertemperatuur richting vriespunt leidt. De rauwe ketelherrie uit het verleden heeft op deze vierde langspeler echter plaats geruimd voor depressieve klanken die zich op een gezapig tempo verder slepen en het vechten maken tegen slaap. Zeker op een druilerige, relaxte zondag wiegen deze trage zwartgallige klanken je zonder probleem in een narcotische toestand.

JOKKE: 72/100

Carved Cross – Severance of disparity in absolute acrimony (Death SHadow Records 2020)
1. I – Symbolic attrition in woeful abandon
2. II – Refuge for the powerless
3. III – Nocturnal trepidation for internal destruction
4. IV – Failed consummation is the fatuity of completion