Na split EP’s met Black Heart Rebellion, Hive Destruction, Oathbraker en Hessian verschenen er recent via het Gentse Consouling Sounds weer twee nieuwe 10” splits van grootmeesters Amenra met Church of Ra-vriendjes. Deze keer valt de eer te beurt aan Eleanora en Treha Sektori. Laten we beginnen met de split met Eleanora. Amenra levert op haar kant een live versie aan van “A mon âme”, een nummer dat terug te vinden is op hun laatste full album “Mass V”. De live versie is niet slecht maar voegt ook niet meteen iets toe aan de studioversie, omdat je het intense visuele aspect van hun live ervaring natuurlijk moet missen. Als we van kant wisselen is het de beurt aan de jonge band Eleanora. Ik vond hen vroeger klinken als een kopie van Amenra met misschien een tikkeltje meer afwisseling in het riffwerk. Als ik de titel van hun bijdrage lees aan deze split vreesde ik echter nog steeds met een kopie van doen te hebben. De vrees is echter gedeeltelijk ongegrond. Je hoort nog steeds duidelijk waar deze jonge honden de mosterd hebben gehaald, maar vind het nummer “Amenable” eigenlijk door de bocht genomen beter dan de nummers op “Mass V”. Alleen graag nog meer eigen smoelwerk in de toekomst, want wie zit er nu nog op een tweede Amenra te wachten? Vermits dit nummer ook deel uitmaakt van hun nieuwe EP, is het misschien beter deze op te snorren.

JOKKE: 75/100

Amenra/Eleanora – Split 10” (Consouling Sounds 2014)

1. Amenra – A mon âme
2. Eleanora – Amenable