Gevurah – Necheshirion

Dat ze bij Profound Lore een “Pinoccio sized” neus voor talent hebben staat buiten kijf. Sla hun bandrooster er maar eens op na. Eind 2013 brachten ze de tweede EP uit van het Canadese duo Gevurah: opnieuw een sterke nieuwkomer op het Amerikaanse label.  De bandnaam is overgenomen uit de Joodse kaballah (een joods religieus filosofisch systeem dat beweert inzicht te geven in de goddelijke natuur) en verwijst naar één van de tien sefirot van de kabbalistische boom des levens. Dan weten jullie meteen ook waar deze band op tekstueel vlak de mosterd haalt, want als je de lyrics er op naleest gaat het over hun loyaliteit aan Satan en de afwijzing van God. Over naar de muziek. Is het black metal, is het death metal, nee dat is het niet, het is de perfecte mix die je aan de hemel (uhm, ik bedoel hel) ziet! “Blackened death metal” zou ik het niet noemen, eerder “deathened black metal” of zoiets, want het basisrecept van “Necheshirion” bestaat uit bestiale tremolo gitaarriffs en alles verscheurende beukpartijen. De hese en woest grommende zang voegt er echter dat orthodoxe death metal sausje aan toe. Qua name dropping hoor ik hier Antaeus, Aosoth en een beetje Deathspell Omega  in terug: ofte de crème de la crème van de Franse black metal scène. De band produceerde deze EP zelf en knalt langs alle kanten. Stofzuigergeluid past dan ook niet bij deze vorm van doods zwartmetaal. Checken die handel!

JOKKE: 84/100

Gevurah – Necheshirion (Profound Lore Records 2013)

1. The essence unbound
2. Flesh bounds desecrated
3. The throne of Lucifer
4. Divine ignition
5. Entering timeless halls (malign)

2 comments

  1. Pingback: addergebroed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s