L’Hiver En Deuil – Ter aarde.

De eerste EP getiteld “Ter aarde.” van dit Vlaamse gezelschap met Franse bandnaam L’Hiver En Deuil verscheen in de loop van 2013 via Consouling Agency, maar verdient toch nog een review op deze blog omdat wat we hier, in iets meer dan een half uur, te horen krijgen veel goeds belooft voor de toekomst! De bandnaam en de mistroostige hoes van een dor winterlandschap geven aan dat het hier niet om vrolijke fransen gaat, toch niet op muzikaal gebied. De band vertoont bij momenten veel raakvlakken met Shining (de Zweedse versie met enfant terrible Niklas Kvarforth wel te verstaan en niet het Noorse blackjazz ensemble). De droefenis druipt van de meestal midtempo black metal af, hoewel we in de songs “Fatum” en “Gekluisterd” op een versnelling getrakteerd worden. Cleane zang en gitaarpartijen wisselen af met krijszang en distortion. Frontman David spuwt zijn gal meestal in het Nederlands, maar ook Frans en Engels komen aan bod. De Nederlandstalige teksten lezen trouwens als mooie doch droevige poëzie. Qua geluid valt hier voor een EP ook helemaal niets op aan te merken. Ik voorspel nog een donkere onheilspellende toekomst voor deze heren!

JOKKE: 79/100

L’Hiver En Deuil – Ter aarde. (Consouling Agency 2013)

1. Prélude
2. Ocean black
3. As
4. Gesel
5. Fatum
6. Gekluisterd
7. –

 

One comment

  1. Pingback: addergebroed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s