Bones, ik heb veel sympathie voor dit bandje. Vier jonge snaken die muziek maken van voor hun tijd, maar dat met zoveel overtuiging en passie doen dat je alleen daarom al bewondering hebt. Vorig jaar was ik al lovend enthousiast over hun debuutdemo en dit jaar volgt een nieuwe EP gedoopt “Awaiting rebirth“. Wat moet je verwachten van deze drie songs? Niks. Helemaal niks. Bones speelt death metal van het eerste uur. Een dikke flashback naar begin jaren (negentien) negentig. Er is niks moois aan “Awaiting rebirth” en laat het net dat zijn wat hun dat tikkeltje overtuigender maakt dan alle andere revival bands. Begrijp het niet verkeerd, de nummers geven iedere Dismember fan een stijve, maar het zijn de kleine nuances die de puntjes op de i zetten: de gitaren zijn op het randje van vals gestemd en de productie is beneden alle peil. Heer-lijk!!! Laat het grootste pluspunt de authentieke zang zijn. Als je terugdenkt aan de begindagen van dööds metaal, dan denk je toch automatisch aan al die grunters met een origineel stemgeluid? Ja toch? Tardy, Tompa, Van Dreunen, Schuldiner,… Ook de heren van Bones horen thuis in dit rijtje. Fuck this modern world! Killer songs, killer artwork, killer sound & killer band!

Flp: 82/100

Bones – Awaiting rebirth EP (Blood Harvest Records/Pulverised Records 2014)
1. Awaiting rebirth
2. Blight upon Sodom
3. Adulation of the spheres