Serpents Lair – Circumambulating the stillborn

Begin dit jaar sprak ik lovende woorden over de eerste demo van het Deense Serpents Lair. We zijn nu amper een jaar verder en de eerste volwaardige full length is een feit. Eén van de twee demotracks, nl. “Epistemology of death” werd in een nieuw kleedje gestoken voor deze langspeler en wordt op ons afgevuurd na een sacraal openingsstuk. Het kwartet is duidelijk lid van de Bond Zonder Naam want zoals tegenwoordig hip is, ontbreekt alle info over hun identiteit. Het gebodene op “Circumambulating the stillborn” ligt sterk in de lijn van de demo ofte sterk naar de Franse scene (DSO, Aosoth) neigende black metal met vette knipoog naar de recente IJslandse exploten (Svartidauði, Sinmara). Ten opzichte van de demo is het geluid iets gepolijster zonder plat te klinken en de ruwe randjes te verliezen (de Necromorbus Studio touch dus). De lage growls die op de demo voorkwamen en me persoonlijk iets minder lagen zijn nu van een beter niveau. De vocale aanpak klinkt sowieso erg divers op deze plaat (ik heb dan ook het gevoel dat er meerdere vocalisten hun zegje doen). Goede zaak is dat het kwartet niet voortdurend in volle galop doorraast maar ook op tijd en stond een drafje durft aan te houden. Op hun snelst zijn ze echter op hun best. De messcherpe zaagriffs in “The serpentine gnosis” en “Devouring wrathe” schrapen dan ook de eeltlaag van je ziel. Er verschenen het afgelopen jaar talrijke gelijkaardige releases, maar om de één of andere reden krijg ik er maar geen genoeg van. Serpents Lair is met voorsprong de beste huidige Deense black metalband.

JOKKE: 86/100

Serpents Lair – Circumambulating the stillborn (Fallen Empire Records/Duplicate Records 2015)
1. Epipháneia
2. Epistemology of death
3. Circumambulating the stillborn
4. Mortui vivos docent
5. The serpentine gnosis
6. Dwelling on the threshold to Tartarus
7. Devouring wrathe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s