Aosoth/Order Of Orias – Split

Na de opnames van het fantastische “IV: An arrow in heart” stonden er nog enkele wormvormige aanhangsels op springen in het darmensysteem van het Franse Aosoth die dringend verwijderd dienden te worden. Deze chirurgische ingreep gebeurt aan de hand van drie messcherpe incisies: “Appendix A” verscheen reeds eerder dit jaar als split met het Amerikaanse Kommandant, “Appendix B” maakt deel uit van een split met het Australische Order Of Orias en “Appendix C” verschijnt weldra samen met het nummer “Broken dialogue” als finale EP alvorens het nieuwe album op de mensheid wordt losgelaten. Aosoth bewijst met “Appendix B” nog maar eens dat ze tot de crème de la crème van de Franse black metal scene behoren. Ongemeen duister en penetrant krijgen we een tien minuten durende ranseling over ons heen waarbij de bassdrums ratelen zoals de kalasjnikovs van de IS-terroristen die eerder dit weekend een ravage aanrichtten in Parijs, thuisbasis van Aosoth. Hun auditief geweld lijkt me de ideale marteling om oorverdovend hard door een koptelefoon te rammen die met duct tape op IS-crapuul hun hoofd is vastgeplakt. De andere kant van de plak vinyl wordt toegeëigend door het eveneens lichtjes fantastische Order Of Orias die met “Inverse” enkele jaren geleden ook een bom van een plaat uitbrachten. Bij deze Aussies ligt het tempo over het algemeen iets lager en is er meer ruimte voor nuance en fijngevoeligheden zoals een solo of ambient intermezzo. Ook zij weten met “Ruinous hope” dertien minuten lang een gitzwarte topprestatie neer te zetten die absoluut naar meer smaakt. Deze split verschijnt toepasselijk via World Terror Committee. Dat ze de mensheid nog lang mogen terrorizeren met fantastische muziek in plaats van het fysische onmenselijke barbaarse geweld van alle terreurgroeperingen die er op deze aardkloot rondlopen. Fuck terrorism! Fuck religion!
JOKKE: 83/100

Aosoth/Order Of Orias – Split (World Terror Committee 2015)
1. Aosoth: Appendix B
2. Order Of Orias: Ruinous Hope

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s