With the Dead – With the Dead

…dus, ene Jus en Liz maakten onlangs herrie met ontdekker en tevens voormalig platenbaas Lee en ex-drummer Mark. Voeg daarbij nog een andere prominent ex-lid van Electric Wizard en je hebt de ideale wraakband. Uiteraard is het flauwe rioolroddel, maar toch is het onmiskenbaar gelinkt aan het past opgerichte With the Dead. De zes nummers op het debuut knallen de band onmiddellijk hemelshoog. Oude rotten zoals meneer Lee “Cathedral” Dorian heeft zelf aan de wieg van de doom metal gestaan en heeft geen lesjes meer nodig. Zijn venijnige stem past perfect bij de doom die With the Dead speelt. En over dat laatste kunnen we eigenlijk best wel kort zijn. With the Dead klinkt (vooral) zoals Electric Wizard, wat op zijn beurt dan weer de mosterd heeft gehaald bij de absolute grootmeester van de doom: Black Sabbath. Bij tijd en stond hoor je haast exact dezelfde arrangementen als bij Wizard. Zoals “The cross” en “Time to die” een tweelingbroermoment hebben. Maar het is hen vergeven. Meer nog: als iemand een dikke vette fuzz over een monstersound mag leggen, is het With the Dead toegestaan. Hulde trouwens voor de fantastisch knappe cover. Zelden straalt een foto van een band zoveel uit als hier. “Funeral skies black mist – Nuclear abyss“. Heerlijk. …en Tommi zag dat het goed was.

Flp: 88/100

With the Dead – With the Dead (Rise Above Records 2015)
1. Crown of burning stars
2. The cross
3. Nephthys
4. Living with the dead
5. I am your virus
6. Screams from my own grave

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s