Het Duitse Golden Antenna Records dropt hier zo maar even een bommetje waarvan de lont meer dan vijftien jaar geleden aangestoken werd door leden van tal van underground DIY punk, hardcore en metal bands. Tom en Andy (beiden ex-Ira en ex-Blindspot aD) en Geb (ex-Black Shape Of Nexus) kwamen in 2002 een weekend samen om te repeteren en er werden drie tracks opgenomen. Ralph (ex-Planks) zou de bassnaren geselen, maar kon er niet bij zijn evenals een niet nader genoemde zanger, waardoor de songs in de ijskast belandden. Fast forward naar 2016 toen Ralph en Andy elkaar in Ultha ontmoetten en middels een ruggensteuntje van Timo (Golden Antenna Records) de boel terug in gang gestoken werd. Ralph schreef teksten en zou ook de zang voor zijn rekening nemen. Het resultaat zijn drie doom laden sludgy rock songs die onder de bandnaam Curbeaters de wereld ingeknald worden. En laat mij maar meteen zeggen dat dit absoluut naar meer smaakt en hier gerust een langspeler van mag verschijnen! “Code of faults” is een retevette en ultrazware knipoog naar Planks waarbij de fundamenten van mijn huis op haar grondvesten daveren. In het met samples doorspekte “Phreatic” swingen de stoner-infused riffs de pan uit en zorgen melodieuze leads voor wat tegengewicht voor het zware werk. “Bitter flood” begint bijna als een grungy kinderdeuntje maar slaat daarna alles aan diggelen met betonnen riffs. Ik meen hier echter ook violen te bespeuren en de cleane zang en het subtiele toetsentapijt in het refrein geven de song een episch, bijna gotisch karakter. Ik zit hier met een dwaze grijns tot achter mijn oren van te genieten en ben behoorlijk blij dat dit pareltje na al die jaren toch nog het daglicht heeft gezien.

JOKKE: 90/100

Curbeaters – Time is unforgiving (Golden Antenna records 2017)
1. Code of faults
2. Phreatic
3. Bitter flood