Death to the false God Jahwe” en Black metal is spiritual warfare”. Twee statements die op Altered Heresy’s tweede demo nog extra kracht bijgezet worden door de afbeeldingen van de gebikvakmutste black metal terrorist die in zijn ééntje verantwoordelijk is voor deze “bleak anti-music“. Het moge duidelijk wezen dat de drie nummers en intro die deze Belgische one man band op ons afvuurt niet voor teergevoelige oortjes zijn. Geen akoestisch kampvuurgetokkel, vrolijke keyboarddeuntjes, feeërieke gezangen, weidse cinematografische klankpanorama’s of meebrulrefereintjes hier, maar hondsdolle agressieve teringblack voortgestuwd door militaristische drumcomputersalvo’s en ontdaan van elke vorm van menselijkheid. Na een gitzwarte ambient-intro, strippen de vlijmscherpe salpeterriffs van “Rites of melancholic torment” het vel van onze botten. De vocalen zijn zwaar door de mangel gehaald en openbaren de getormenteerde ziel van het heerschap achter Altered Heresy. Zo waar doemt er op deze demo toch voor de eerste keer een streepje melodie op in de totale duisternis die hier verder nochtans geschapen wordt. Ook de basgitaar weet zich doorheen de verstikkende dampen en het vochtige muskus te murwen en ook zonder alles vernietigende drums en staccato tempo’s wordt er in “Sorcerous antiquity” middels een zoemende gitaar en onheilspellende synths een naargeestige sfeer neergezet. Daar er geen YouTube-clipje of Bandcamp-link gepost kan worden van deze tweede demo, trakteer ik jullie hieronder op de audioterreur van de eerste demo uit 2018 en als bonus nog de “Clandestine rituals of beastly intend“-compilatie tape waarop naast Altered Heresy nog meer rauwe black te vinden is van Woeblood, Opium Grave, Henbane en Häresie.

JOKKE: 72/100

Altered Heresy – Demo II (Eigen beheer 2019)
1. Intro
2. Rites of melancholic torment
3. Dank musk from rotting corpses
4. Sorcerous antiquity