Black metal wordt in alle uithoeken van de wereld gespeeld. Zo ook in Taiwan, getuige dit Inferno Requiem. Een primeur voor deze blog, hoewel Fog, de soloslim bezieler van deze band later wel naar het Japanse Okinawa verkaste.

Ancient wolf” bevat geen gloednieuw materiaal maar is een compilatie van de nummers die deel uitmaken van zijn “Golden horde“-reeks waarvan er in 2019 reeds twee hoofdstukken verschenen: de “Wolf from Onon realm” EP en een split met het – hoe kan het ook anders – Japanse Abigail getiteld “Conqueror of the golden horde / Metal bitch violator“. De eerste twee nummers zijn afkomstig van de EP, de andere drie van de split.

Wolf from Onon realm” start met – naar ik vermoed een soort van lokale – traditionele gezangen waarna de grofkorrelige black zich over ons uitstort. De riffs klinken groezelig, de (geprogrammeerde?) drums best ok en de krijsen snijden als een mes door smeuïge hoeveboter. Inferno Requiem kijkt hoorbaar met een Scandinavische bril op naar het genre, misschien wel spijtig dat er niet wat meer lokale folklore geïnjecteerd werd. “Vastland ascension” bevat een hoge dosis melancholie en diens neerslachtige karakter wordt nog extra in de verf gezet middels somber pianospel. De drie nummers van de split klinken nog meer ongepolijst maar laat dat nu eerder het resultaat zijn van een weloverwogen beslissing in plaats van onkunde aan het mengpaneel, hoewel de lo-fi krakende sound niet kan verbloemen dat de riffs hier soms toch net iets minder zijn uitgedraaid. Het tien minuten durende met samples van hinnikende paarden en zwaardgekletter opgefleurde “Conqueror of the golden horde” kan er wel nog mee door.

Conclusie: het eerste deel van de EP is het beste, niet alleen doordat de productie net iets minder groezelig is, maar ook doordat de kwaliteit van het songmateriaal hier overtuigender is.

JOKKE: 70/100

Inferno Requiem – Ancient wolf (Death Kvlt Productions 2020)
1. Wolf from Onon realm
2. Vastland ascension
3. Northern barbarian king
4. Black wind fortress
5. Conqueror of the golden horde