A Thousand Sufferings – Burden

Tijdens de maandelijkse petanque-bijeenkomst besloten enkele oudgedienden uit de Belgische black metalscène, waarvan VEX en Verloren al even Maarten gepijpt hebben, hun instrumenten onder het stof te halen om een aardig potje herrie te maken. Alhoewel je niet dadelijk wat aardigs mag verwachten van een band die zichzelf A Thousand Sufferings doopt. Een jaartje geleden wist drummer Timo me te vertellen dat zijn herrezen muzikale activiteiten heil zouden zoeken in het doom en sludge genre. Maar bloed gaat waar het niet kruipen kan en dus speelt A Thousand Sufferings toch eerder een smerige vorm van trage black metal. Of noem het die desbetreffende doominvloeden als je wilt. Na een lange intro vangt “Red is redemption (Bloodletting)” aan met een overheersende trage, maar ook meer “swingende” Satyricon vibe (vanaf halverwege het nummer), maar in plaats van anaal gebleekt en gewaxt klinkt het hier met veel haar op, keel rochelend en ronduit vuil. Waarvoor dank! Smeerpoes PJ mag hiervoor extra in de bloemetjes gezet worden, want zijn fel keelgeschreeuw klinkt pijnlijn, gaat door merg en been en doet me soms wat denken aan drugged Willy ten tijde Hell Militia. Nummer twee, “Black is burden (Lamentation)“, lokt nog zo een eerder vreemde vergelijking op. Het middenstuk deed me namelijk onmiddellijk denken aan “The gate of Nanna” van Beherit. Googlen maar jonkies! Maar A Thousand Sufferings mag zeker niet van plagiaat beschuldigd worden, daar het betreffende stukje gewoonweg beter en tevens sfeervoller wordt ingezet. Afsluiter “A thousand sufferings – Blue is… (Remembering treasures)” is de traagste van de drie lange en uitgesponnen songs, maar vervalt voor geen moment in een My Saaing Bride-moment. Ongeacht of A Thousand Sufferings al dan niet orgineel is, hoor je dit soort smerige trage black metal niet zo vaak. Het wordt met veel overtuiging gebracht en het Russische Satanath Records had het onmiddellijk in de gaten. De helft van het volgende album zou alvast geschreven zijn en daar kan ik alleen maar vol verroeste smart op wachten. Een goede start, heren!

Flp: 79/100

A Thousand Sufferings – Burden (Satanath Records 2016)
1. Once in a blue moon
2. Red is redemption (Bloodletting)
3. Black is burden (Lamentation)
4. A thousand sufferings – Blue Is… (Remembering treasures)

http://athousandsufferings.bandcamp.com

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s