Crypts Of Despair – The stench of the earth

Ik heb het hier al meermaals gezegd: death metal kan me enkel nog boeien als het de nodige old school invloeden bevat en met de juiste gedrevenheid gebracht wordt. Moderne, technische toestanden kunnen me absoluut gestolen worden. De laatste jaren schoten nieuwe bands met een old school aanpak als paddenstoelen uit de grond. Zo ook in Litouwen in de vorm van Crypts Of Despair, dat na enkele moeilijke beginjaren nu trots haar debuut “The stench of the earth” voorstelt waarop haat tegenover de mensheid en het aanbidden van dood en het occulte centraal staan. De riffs zagen met gemak dikke betonplaten door twee en de basdrums rollen vet uit de speakers. Voeg daar nog diepe grunts aan toe en alle ingrediënten voor een organische en retro-klinkende death metal plaat zijn aanwezig. “Pits of endless torment” lijkt door haar primitieve karakter bij momenten door holbewoners ingespeeld te zijn terwijl “77” de verroeste heupen en nekspieren los weekt. Halverwege de plaat blaast het Unleashed-achtige “Fleshless eternity” de kalk uit het plafond en in het daaropvolgende raggende “Enslaved in blasphemy” wordt heel duidelijk dat de band met twee vocalisten werkt die elkaar qua vuilbekkerij proberen overtreffen. De zes minuten van “Monuments of fear” worden door een onheilspellende intro afgetrapt om daarna tot rauwe, verwoestende doodsmetalen klanken over te gaan. De valkuil ligt natuurlijk in het feit dat oude ideeën blijven herkauwen niet altijd voldoende is om boven de massa uit te steken. Op “The stench of the earth” is van enige vernieuwing of eigen smoelwerk niets te merken, maar dat levert toch een uiterst genietbare pure death metal plaat op.

JOKKE: 79/100

Crypts Of Despair – The stench of the earth (Testimony Records 2017)
1. The stench of the earth
2. Path to vengeance
3. Pits of endless torment
4. 77
5. Fleshless eternity
6. Enslaved in blasphemy
7. Ravage the earth
8. Possessed by astral parasites
9. Monuments of fear
10. Dead light

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s