Wie zijn metal graag rauw, smerig, chaotisch en primitief heeft, zit bij Funeral Chant aan het juiste adres. Het betreft hier een nieuwe Amerikaanse band opgetrokken uit leden die voorheen actief waren in de death/grind band Dead Man. Geef mij maar hun nieuwe bezigheidstherapie want deze eerste EP blinkt uit in lo-fi, allesvernietigende black/death metal waarbij de vocalen van gitarist † Voidbringer soms aan de salpeterschuur van Pete Helmkamp van Angelcorpse doen denken. Ook muzikaal heeft deze doodscacofonie wel wat weg van hun landgenoten. Wie doorheen deze ruwe aan de waanzin grenzende chaos luistert, hoort echter muzikanten aan het werk die hun instrumenten goed beheersen en een ritmisch dynamische voor de dag leggen dat het boeltje uitermate spannend houdt. De cover van Repugnant’s “Morbid ways” valt absoluut niet uit de toon tussen het sterke eigen werk en maakt het feestje compleet.

JOKKE: 80/100

Funeral Chant – Funeral Chant (Caverna Abismal/Duplicate Records 2017)
1. Spiral into madness
2. Cacophony of death
3. Flood of damnation
4. Cosmic burial
5. Morbid ways (Repugnant cover)
6. Funeral chant