Na het sterke “The grandiose return to the void“, dat nog niet zo gek lang achter ons ligt, verlaten de Bosniërs van Void Prayer opnieuw de Grote Leegte om nieuw werk te presenteren. Dat doen revenants A, E, H en O middels één lange track van om en bij de achttien minuten genaamd “Relics of the storm“. Op 8 augustus 2020 werd de compositie tijdens een duivelse sessie, gevoed door haat en afkeer voor de mensheid en zijn waarden, voor het nageslacht vastgelegd. Black Gangrene Productions verzorgt de taperelease en Altare productions geeft de LP-versie uit.

Void Prayer borduurt stylistisch voort op de knappe voorganger en ook de sound is uitstekend te noemen. “Relics of the storm” weet de ganse rit boeiend te blijven doordat er dynamisch gemusiceerd wordt en het geheel in vijf delen opgeslitst wordt: “first, second and third truth” en “Absolution part I and II”. Zo zorgen trage, slepende partijen met psychedelische gitaarleads voor tegengewicht wanneer de heren plotsklaps besluiten voluit te gaan en hun innerlijke demonen vrij te laten. Naarmate het nummer volgt neemt de zwartgalligheid toe. Vocaal gezien verkent zanger/drummer Revenant O alle uithoeken waarin hij zijn fenomenale stembaden kan stretchen en de black metal van het kwartet schuift langzaam richting dissonante oorden op waarbij traag disharmonisch gitaargetokkel in combinatie met snel drumwerk voor een beklemmend spanningsveld zorgt. Tussen al deze desoriënterende klanken door weet de basgitaar toch ook voor de nodige muzikaliteit te zorgen, wat bijdraagt aan de rijke sound die Void Prayer etaleert. De finale is opgebouwd uit rituele percussie die langzaamaan uitsterft zodat het nummer terug door de Grote Leegte opgeslokt wordt. Opnieuw knap werk van Void Prayer!

JOKKE: 85/100

Void Prayer – Relics of the storm (Altare Productions/Black Gangrene Productions 2021)
1. Relics of the storm