Onze favoriete muzikale perverten uit eigen land laten weer eens van zich horen. Doorgaans worden de macabere uitwasemingen die mondjesmaat uit de vulgairste krochten van Perverted Ceremony’s oefenbunker opstijgen door Nuclear War Now! Productions uitgebracht, maar de nagelnieuwe “Cavernous hallucination” EP wordt voor de verandering door Medieval Prophecy Records ondersteund.

Wie de heren Morbid Messiah (zang en drum en tevens actief bij Moenen Of Xezbeth) en Baron Cimeterre (gitaar en bas) al langer dan vandaag volgt, weet waar ie zich aan kan verwachten: sepulchrale black metal waar de geest en grafluchtwalm van Zuid-Amerikaanse en Finse bands als Mystifier, Nebiros, Genocidio en Sarcofago onwelriekend doorheen waait. De vuilste fuzzpedaal die de heren ter hunner beschikking hebben, creëert een slonzige gitaarsound en Morbid Messiah ramt primitief op zijn basic drumkit. Het titelnummer vat Perverted Ceremony’s sound eigenlijk goed samen want hun op een analoge taperecorder vastgelegde geluid laat de echo’s van hun spelonkachtige beschimmelde oefenruimte weergalmen, maar heeft absoluut ook een hallucinogeen randje. De hysterische, maniakale en blaffende vocalen en chaotische gitaarsolo maken het verdorven plaatje compleet, ook in het tweede, wat sneller hakkende “Inside the black flame“.

Op zich is het steeds hetzelfde kunstje dat Perverted Ceremony laat tonen, maar tussen de vele afgelikte, moderne blackmetalplaten die de dag van vandaag verschijnen door, is het altijd fijn om even in de gore beerput van dit duo ondergedompeld te worden.

JOKKE: 85/100

Perverted Ceremony – Cavernous hallucinations (Medieval Prophecy Records 2021)
1. Cavernous hallucinations
2. Inside the black flame