Twee jaar na het veelbelovende debuutalbum “Krypteia” keert het duo Lykormas en Vulfolaic terug uit de diepste hellekrochten om opvolger “Peccata mortalia” aan de mensheid voor te stellen of toch op zijn minst enkel aan zij die een zwartgeblakerde ziel hebben want voor de rest doen beide heren niet mee aan sociale media en wentelen zich in een dichte waas van anonimiteit. De titel vertaalt zich als “doodzonden” maar dat is dit album allerminst geworden. Na een piano intro schiet openingssong “Blasphemaverit in spiritum sanctum” uit de startblokken. Deze ruim 8 minuten durende opener zet meteen de toon voor de rest van het album. Doorheen de basis van up-tempo black metal met rauwe vocalen wroet zich keer op keer een pakkende melodie of epische snaar naar de oppervlakte. Beide heren hebben duidelijk begrepen dat enkel voortrazen als een hogesnelheidstrein nogal afstompend kan werken en trekken de kaart van afwisseling: snellere passages (het begin van “Faith on the scaffold”) gaan hand in hand met melodie en epiek en op vocaal gebied worden black metal screams afgewisseld met heroïsche zangpartijen of gefluister. Luister maar eens naar  “To conquer immortality in the depths”, een zeer sterk episch nummer dat net op geen 12 minuten afklokt maar geen minuut weet te vervelen. Qua sound zit ook alles snor! Eindelijk nog eens black metal band waarbij de basgitaar duidelijk te horen is. Aan namedropping ga ik mij nu eens niet schuldig maken. Dit album is simpelweg een aanrader voor elke liefhebber van melodische black metal.

JOKKE: 81/100

Entartung – Peccata mortalia (World Terror Committee)
1.Der hölle herr
2. Blasphemaverit in spiritum sanctum
3. Out of darkness into light
4. Faith on the scaffold
5. Cimmerian shade
6. To conquer immortality in the depths
7. The law of the claw
8. Yawm ad-din