Tangled Horns – Immovable object

Tangled Horns is een Antwerpse rockband met wortels in de Belgische Noorderkempen, opgericht in 2009, door leden van de post-hardcoreband The Stitch. Met “Immovable object” presenteert het kwintet ons een EP die 5 nummers telt en zo’n 26 minuten duurt. Aftrappen doet de band met single “Monument”, een stevig rockende song waarbij de rauwe stembanden van zanger Tim van de Plas echter spijtig genoeg wat te kort schieten. Dit puntje van kritiek geldt echter niet voor de andere songs. Titelsong “Immovable object” klinkt mysterieuzer en dreigender en ook de zang klinkt hier gevarieerd. Op “Heavy is the head” gaat de band eerder de southern rock/bluesy kant op. Het liefst hoor ik Tangled Horns bezig in het logge “Monolith” dat met zijn 8 minuten speelduur niet alleen de langste maar ook de traagste en meest groovy song is op deze EP. Het contrast met afsluiter “Restraint” is groot, want dit nummer klinkt opgewekt en funky en bevat wat QOTSA invloeden. De band laat op deze EP verschillende muzikale facetten zien, gaande van compacte catchy stonerrock songs tot slepende sludge. Afwisseling troef dus en voor elk wat wils, maar ik mis wat samenhang.
JOKKE: 74/100

Tangled Horns – Immovable object (Kablaam Records)
1. Monument
2. Immovable object
3. Heavy is the head
4. Monolith
5. Restraint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s