You should not release albums every year or two. Just play in many bands and leave some space in between“. Of het was iets gelijksoortig wat een zekere Alex me ooit toefluisterde. Het betreft een visie die de sympathieke Griek zelf hoog in het vaandel draagt. Zoek het maar op; hoofspelers The One en dus ook Macabre Omen brengen slechts zelden nieuw materiaal uit en de tussentijd wordt en werd genuttigd ten voordele van Razor of Occam, Scythian, Glorior Belli,… en het kleine UG label Maleficentissimus Triumphatus. Er ligt maar liefst 10 jaar tussen Macabre Omens debuut “The ancient returns” en nieuweling “Gods of war“. Met Ván Records heeft Alex een sterke partner gevonden om deze wereldschijf op de mensheid los te laten. De alfabeten onder jullie hebben nu al door dat “Gods of war” een prachtschijf is voor ondergetekende. Waarom? Muzikaal brengt Macabre Omen flarden van de legendarische sound die de Griekse onderwereld ooit voortbracht; zijnde melancholische melodieën zoals blijkbaar alleen Rotting Christ, Thou Art Lord of Tatir (om lekker underground te blijven) dat ooit konden, zie “I see, the sea“, “Hellenes do not fight like heroes, heroes fight like Hellenes” en haast alle andere tracks. De uitgesponnen nummers zijn steeds erg gevarieerd in tempo en beleving dankzij sterke keys, akoestische gitaren (“Man of 300 voices“, Negura Bunget, ZÓ moet het), dynamische wisselingen en een waaier aan vocale afwisseling, gaande van Burzumeske screams, tot standaard geschreeuw, spoken words, grunts en redelijk veel cleane zang. Op “From son to father” wordt op die manier zelfs een heuse epische Bathory sfeer ten gehore gebracht. Op deze manier distantieert Macabre Omen zich van de Oud Griekse periode. Verwacht absoluut geen kopieergedrag, maar een zeer sterke en perfect uitgevoerde vernieuwing van de gekende erfenis. En dit met een ongetwijfeld persoonlijke invalshoek. Macabre Omen laat oude tijden herbeleven en oogt ontzettend frist! Dus: prachtschijf!

Flp: 92/100

Macabre Omen – Gods of war – At war (Ván Records 2015)
1. I See, the sea
2. Gods of war
3. Man of 300 voices
4. Hellenes do not fight like heroes, heroes fight like Hellenes
5. From son to father
6. Rhodian pride
7. Alexandros – Ode A
8. Alexandros – Ode B