Rotten Sound – Abuse to suffer

Het Finse Rotten Sound behoort sinds hun “Murderworks” plaat uit 2002 samen met Napalm Death en Nasum tot mijn persoonlijke heilige Drievuldigheid wat betreft grindcore. Niet toevallig hebben deze Finse grinders een link met de twee andere grind-instituten. In 2010 bracht het viertal hun “Napalm” EP uit waarop enkele Napalm Death songs door de mangel gehaald werden en in 2012 vervoegde brulboei Keijo Niinimaa het Zweedse Nasum tijdens enkele shows naar aanleiding van het twintigjarige bestaan van de band. Qua bedrijvigheid bengelt Rotten Sound tussen beide collega’s in. Aan de ene kant is er Nasum, dat na het overlijden van Mieszko Talarczyk op non-actief werd gezet en aan de andere kant heb je de oude knakkers van Napalm Death waar ouderdom geen vat op lijkt te hebben en die met de regelmaat van de klok hoogwaardige albums blijven uitbrengen. In het geval van onze Finse vrienden heeft het maar liefst vijf jaar geduurd om met een nieuwe langspeler op de proppen te komen…en langspeler is dan natuurlijk een relatief begrip in hun geval, want hoewel de tracklist zestien precisiebombardementen bevat, houdt de waanzin na een klein halfuurtje op. “Niet lallen, maar knallen is hun motto!” want met songs van één à twee minuten is er geen ruimte voor spanningsopbouw of enige nuance in deze ziedende straight to the point herrie. Hoewel deze knakkers in Finland bivakkeren, druipt de Zweedse smurrie van de gitaarsound af. Nu verstaat Rotten Sound het kunstje natuurlijk wel en weten ze dat af en toe gas terugnemen geen kwaad kan, ook al is het maar voor enkele (nano)seconden. Tussen alle ragherrie door eist het tragere werk zoals “Time for the fix” of “Yellow pain” dan ook positief je aandacht op. Ik merk wel op dat er iets minder hooks aanwezig zijn op de plaat waardoor het soms het ene oor in, het andere oor uit is (waarbij het overtollige oorsmeer overigens wel uit je oren spat). Rotten Sound doet wat van haar verwacht wordt, zonder ook maar enig moment van haar gekende formule af te wijken. Wordt dat van een grind band verwacht? Absoluut niet! Blazen ze de funny gore grind orkestjes aan frut? Zeer zeker! Is dit in hun beste worp? Neen, ik zweer bij “Exit” uit 2005.

JOKKE: 79/100

Rotten Sound – Abuse to suffer (Season Of Mist 2016)
1. Lazy asses
2. Intellect
3. Fear of shadows
4. Trashmonger
5. Crooked
6. Time for the fix
7. Slave to the rats
8. Brainwashed
9. Cannon fodder
10.Yellow pain
11. Machine
12. The clerk
13. Caged
14. Retaliation
15. Inhumane treatment
16. Extortion and blackmail

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s