One man bands hoeven al lang niet meer synoniem te staan voor krakkemikkerige muzikale capaciteiten. Eén van de nieuwkomers die dat bewijst is het Franse Time Lurker, die net een eerste digitale demo de wereld heeft ingestuurd. Twee songs slechts, maar deze klokken toch op een mooie twintig minuten speeltijd af. “Rupture” begint sfeervol aan haar verhaal maar barst na een tweetal minuten toch uit in een zinderende back metal explosie waarbij het geluid zich in de schaduwzone tussen atmosferische/post- en depressieve black bevindt. De dubbele bassen rollen stevig door de pakkende, bijwijlen post-rockerige crescendo gitaarriffs, maar weten ook de nodige rustpauzes in te lassen. “White tomb“-era Altar Of Plagues lijkt nooit veraf, waarbij de ijzige uithalen het geheel van een depressief randje voorzien. Ook “Judgement“geeft je na een experimentele openingsminuut een mep in het gezicht met een pakkende song waarin wat post-metal elementen doorschemeren, hoewel de blasts het tempo hoog houden. Ik ben instant fan en hoop dat deze Fransoos snel een label vindt en/of ons met een langspeler verblijdt. Als die de hoge kwaliteit van deze twee veelbelovende tracks kan verderzetten, zou Time Lurker het gat dat Altar Of Plagues achterliet wel eens kunnen opvullen.

JOKKE: 84/100         

Time Lurker – I (Eigen beheer 2016)
1. Rupture
2. Judgment