De Noren van Ritual Death lijken voorlopig geen interesse te hebben in een langspeler en brengen een jaar na hun gelijknamige EP gelijktijdig twee nieuwe split seven inches uit. Daar waar ze op de samenwerking met 13th Moon een afwijkend geluid lieten horen, sluit “Blood oblation” naadloos aan op hun EP: up-tempo, rauwe en morbide black metal waarbij een glansrol weggelegd is voor de orgelklanken van H. Tvedt. Op kant B treffen we het gelauwerde Aosoth aan. Deze Fransen weken in het verleden amper een duimbreed af van hun black metal filosofie en ook nu laten ze op “Thieves of virtue” geen nieuwe invalshoeken horen. Is dat erg? Bijlange niet! Want dit duivelse trio staat – gewapend met hun uit de duizenden herkenbare sound – steeds garant voor een portie beklemmende black die gedreven wordt door knetterharde drumsalvo’s en vlijmscherpe riffs. Er wordt ook de nodige aandacht gegeven aan enkele rustpunten, maar de kracht van Aosoth ligt toch voornamelijk in de onophoudelijke maalstroom aan goddeloze furie. Op zich niets opzienbarends maar een leuk hebbedingetje voor de fans van beide bands.

JOKKE: : 81/100 (Ritual Death: 80/100 – Aosoth: 82/100)

Ritual Death/Aosoth – Split (Terratur Possessions 2017)
1. Ritual Death – Blood oblation
2. Aosoth – Thieves of virtue