Een kleine twee jaar na haar volwaardige debuut “Eradication of nescience” trakteert LVTHN haar volgelingen op nieuw werk in de vorm van de EP “The spider goddess“. Hoewel slechts mits twee songs vorm gegeven, staat dit kleinood wel garant voor vijfentwintig minuten kwaliteitsvolle black metal. Onze landgenoten blijven aan hun sound schaven want vergeleken met de eerste langspeler klinken de zwartmetalen klanken nu veel repetitiever en brengen de monotone riffs een zekere trance-vervoering met zich mee. De hoofdriff in het beginstuk van “Arachnidia” klinkt ongemakkelijk en verzengend en mist haar doel met andere woorden niet. Er wordt met verschillende tempo’s gespeeld en ook verderop in de song weten de gitaarpartijen zich als een beklemmend web over je heen te draperen. Positief ook dat de basgitaar daarbij een duidelijk plaats in de mix heeft meegekregen. De sacrale gezangen halverwege het monumentale zestien minuten durende “Akkawbishia” weten de juiste van-occultheid-doordrongen toon neer te zetten voor de zwarte mis die zich in de diepste krochten van je gehoorgangen afspeelt. Nadien schiet de band terug uit de startblokken voor een lange finale waarbij venijnige snelle stukken afgewisseld worden met meer melodieuze slepende passages. Afwisseling troef dus op deze avontuurlijke EP die ik tot het beste werk van LVTHN tot op heden uitroep.

JOKKE: 82/100

LVTHN – The spider goddess (Fallen Empire Records/Amor Fati Productions 2017)
1. Arachnidia
2. Akkawbishia