De leden van de Ancient Hounds hebben ons middels demotapes en een 7 inch van o.a. Crypts of Wallachia, Orkblut, Regnum Tenebrarum en Selenite Scrolls al meerdere keren positief weten te verrassen. Nu is het tijd voor Phlegethon’s Majesty tweede demo “Comdemned to dwell in the forbidden chasm” die een kleine tweeënhalf jaar na de eerste prima demo “Downward journey to Tartaros domains wordt gelost.

Enige kanttekening destijds was dat de onderlinge herkenbaarheid van de songs wat te wensen overliet. Daar werd op deze vier nieuwe songs wel rekening mee gehouden. De composities vertonen wat meer dynamiek met het uitstekende ietwat slepende “Curse of Kassandra” als uitschieter, en keyboards zorgen deze keer, wanneer nodig, voor extra sfeerbeleving, maar steeds subtiel en verre van overheersend of theatraal. In de eerste drie nummers worden de synths slechts sporadisch ingezet maar afsluiter “Banished from false Elysium” is volledig op keyboard gecomponeerd en uitgevoerd. Hier had echter wel wat meer ingezeten.

Zanger Drevna Koza beschikt over een heerlijk raspende strot met de juiste dosis sappigheid en in de riffs van gitarist/keyboardspeler Prizrak ontdek ik zo stilaan wel een eigen signatuur hoewel Phlegethon’s Majesty’s black metal zo traditioneel en conservatief als het gedachtegoed van de katholieke kerk klinkt. De sound is opnieuw erg goed voor een demotape en straalt een zekere warmte uit in plaats van hels en schel uit de speakers te knallen. Uitstekende black metal van eigen bodem, via Medieval Prophecy Records. What else?

JOKKE: 82/100

Phlegethon’s Majesty – Comdemned to dwell in the forbidden chasm (Medieval Prophecy Records 2021)
1. Burial moon katabasis
2. Curse of Kassandra
3. Ixion’s eternal ordeal
4. Banished from false Elysium