Inferno Requiem brak in zijn eerste levensfase, die van 1999 tot 2011 duurde, niet veel potten. Het is pas na een rustpauze van vier jaar dat er wat meer schwung in Fog’s black metal kwam en de man klaarblijkelijk geen inspiratie te kort kwam, want sinds 2015 volgden twee langspelers, drie splits, vier EP’s en enkele compilaties. Inferno Requiem lifte mee op de rauwe blackmetalhype, zeker daar de band op Death Kvlt Productions huisde, dat met Lamp Of Murmuur menig fan van rauwe black een natte droom bezorgde, maar ook de exotische afkomst van dit éénmansproject speelde ongetwijfeld mee. We krijgen nu eenmaal niet elke dag black metal uit Taiwan voorgeschoteld.

De gloednieuwe “Vultures” EP is het slotstuk van een vierdelige “Golder horde“-reeks die van start ging met de “Wolf from Onon realm” EP uit 2019. De reeds eerder besproken “Ancient wolf” compilatie verzamelde de eerste twee delen van deze serie. Twee nummers die beiden net op een double digit speelduur aftikken, is wat we voorgeschoteld krijgen. “Vultures, bring my ashes to the North Sea” intrigeert van meet af aan daar het nummer met mysterieuze keelzang afgetrapt wordt, maar de snijdende rauwe, primitieve en lich depressieve black die we daarna te horen krijgen, verdient niet meer dan het label “gemiddeld”. Slecht is het zeker niet, vooral het eerste nummer bevat nog wel wat pakkende melodieën die we in de winterse, gure black metal ontwaren. Maar opvolger “Celestial burial under the heart of ice” laat ons eerlijk gezegd warm noch koud. We hebben deze vorm van raw black metal met ratelende computergestuurde drums de laatste jaren immers al ontiegelijk veel keer gehoord, dikwijls een pak slechter, maar ook wel al eens beter.

Inferno Requiem lijkt me vooral in trek te zijn door diens exotische afkomst. Misschien moet Fog dan ook maar eens wat meer elementen uit zijn cultuur in zijn chaotische black intrigeren, want hiermee stijgt hij niet boven de middenmoot uit. In het genre komen dusdanig veel releases uit, maar aan deze ga ik mijn zuurverdiende centen niet uitgeven.

JOKKE: 71/100

Inferno Requiem – Vultures (Death Prayer Records 2021)
1. Vultures, bring my ashes to the North Sea
2. Celestial burial under the heart of ice