De Duitsers van Omega Massif brengen met “Karpatia” hun debuut uit op het gerenoveerde Denovali Records. In 2007 verscheen hun eerste plaat “Geisterstadt” en gebukt onder loodzware gitaren beukte de band de deuren van de post-sludgewereld in. De nieuwe zilverling sluit nadeloos aan waar de vorige eindigde. Zes lange instrumentale nummers brengen het beste van beide eerder genoemde genres naar boven. Wie Mono of Explosions in the Sky voor wijven vindt, kan hier een muzikale erectie van jewelste krijgen. Geen zeemzoetige riedeltjes, maar bikkelharde mannenmuziek. “Karpatia” dreunt op imposante, ingetogen en vooral simpele tonen. Het album verveelt nooit en is in vergelijking met zijn voorganger misschien net dat beetje toegankelijker door meer post-rockinvloeden en bij momenten wat uptempo stukken. Een nummer als “Im Karst” geeft perfect weer waar Omega Massif voor staat. Na Year of no Light toch wel het hoogtepunt in dit genre. Je kunt de Duitsers veel verwijten, maar deze jongens niet!

fLP: 90/100

Omega Massif – Karpatia (Denovali Records 2011)
1. Aura
2. Wölfe
3. Urus arctos
4. Im karst
5. Karpatia
6. Steinernes meer