Conan – Blood eagle

Je hebt zwaar, zwaarder, zwaarst en Conan. Deze trap is onmiskenbaar realiteit bij het aanhoren van oude krakers als “Krull“. Het trio uit de stad van Simon Mignolet (neen, en dát is niet Sint-Truiden) heeft als ware de kunst uitgevonden om tonen van aardbevingen om te toveren naar muzieknoten. Dit is menig ramptoerist niet ontgaan en de populariteit van Conan schoot hemelshoog. “Blood eagle” is de bands tweede full length en tevens de eerste voor het Oostenrijkse meidenlabel Napalm Records, die met deze na een heuse identiteitscrisis toch weer wat haar op de ballen aan het groeien is. Voorganger “Monnos” was een voltreffer van formaat en wees gerust, ook de nieuweling vaart dezelfde koers. Mokerslagen worden uitgedeeld en de oersimpele dreunende en laaggestemde akkoorden lenen zich uitstekend daartoe. In “Foehammer” wordt een versnelling hoger geschakeld en “Gravity chasm” stonert er lekker op los. Conan wisselt groovy uptempo stukken af met trage monsterdrones zoals in “Altar of Grief“. Het grootste kenmerk blijft echter het karakteristieke stemgeluid van Jon die relatief verstaanbaar schreeuwt. Vaak wordt meer body toegevoegd door lijntjes te dubben. Dit lijkt meer voor te komen dan op voorgaande releases. De productie is loodzwaar, clean, maar toch lekker fuzzy. De nummers staan als een huis. Wat zeg ik, als een bunker! Ze klinken vertrouwd, maar toch eigen gemaakt door de band. Het artwork trekt wederom op geen hol en los daarvan kan ik alleen maar superlatieven gebruiken om “Blood eagle” te bespreken. Zo heb je goed, beter, best en… Conan!

Flp: 92/100

Conan – Blood eagle (Napalm Records 2014)
1. Crown of talons
2. Total conquest
3. Foehammer
4. Gravity chasm
5. Horns for teeth
6. Altar of grief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s