Naðra – Eitur

There’s something rotten in the state of Iceland”. We hebben bij Addergebroed al menig IJslands ondergrondsmetaal gereviewd en daar gaat de komende tijd geen verandering in komen met releases die op til staan van o.a. Misþyrming en Abominor. Op het Vánagandr label zagen in 2014 echter ook een aantal obscure releases op tape (trve ende kvlt) het noorderlicht. Naðra is een band samengesteld uit leden van Carpe Noctem, Dysthymia en Abacination en “Eitur” is een eerste twee songs tellende demo. “Fjallið” gaat meteen van start met een (op het randje van valse) solo, die me gek genoeg aan iets van oude Agalloch doet denken. Met deze band zit ik wel meteen op het goede continent om de sound van Naðra te omschrijven. Het is hier immers niet het te verwachten orthodoxe pad dat bewandeld wordt, zoals we dat kennen van landgenoten Sinmara en Svartidauði , maar eerder een cascadiaans aandoende vorm van black metal met een “punky edge”. De vocalist kan precies wel een keelpastille gebruiken. Verder ramt de drummer er in overdrive op los (zalige ride sound) en is het geluid verdomd lekker voor een demotape. Het dertien minuten durende “Falið” is de betere song van de twee. Na iets meer dan twee minuten maakt de felle black metal plaats voor een doomy sludge partij, maar na nog eens een minuut of twee gaat de zweep er terug op, om enkel naar het einde toe wat te gaan vervelen. Hoewel nog een beetje op zoek naar hun eigen sound en stijl kan ik dit Naðra wel smaken.

JOKKE: 75/100

Naðra – Eitur (Vánagandr 2014)
1. Fjallið
2. Falið

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s