Akhlys – The dreaming I

Van over de grote plas bereikt ons de tweede plaat van Akhlys, een met ambient doorspekte black metal band waarvan we commandant Naas Alcameth natuurlijk kennen van het gerenommeerde Nightbringer en Bestia Arcana en die zich hier geruggensteund ziet door een zekere Ain op de artilleriedivisie. Deze illustere man weet wel hoe hij een spervuur uit zijn drumkit kan toveren. Net zoals bij Nightbringer is het tempo haast voortdurend verschroeiend hoog en dringen de typische licht enerverende tremolo gitaarriffs van Naas Alcameth je hersenpan in om daar dood en verderf aan te richten. Een subtiele laag effecten en keyboards geeft het geheel een licht sacraal karakter mee, want voor de rest is dit pure duisternis. De repetitieve mineur riffs van hoogtepunt “Consummation” creëren een kwartier lang een sinistere en bedreigende atmosfeer (wat ook tot uiting komt in de passende hoes), die met momenten onderdrukt wordt om even later zich naar de oppervlakte te murwen en aldaar tot een climax te komen. Op vocaal gebied produceren de vitriole stembanden van Naas Alcameth geluiden die het midden houden tussen Golem en de Nazgûl, en op sommige momenten klinkt het alsof die eerste droog in de kakker genomen wordt door die laatsten, alle negen tegelijk. Hoewel het totaalgeluid wel heel dicht bij Nightbringer ligt, heeft deze band absoluut bestaansrecht. Door de ambient die in het geheel verwerkt is, ligt het eindresultaat voor ondergetekende net iets beter in het gehoor, hoewel dit natuurlijk relatief is aangezien het hier over heel duister en bevreemdend spul gaat. Checkt u het hieronder vooral zelf maar.

JOKKE:  82/100

Akhlys – The dreaming I (Debemur Morti Productions 2015)
1.
Breath and levitation
2. Tides of oneiric darkness
3. Consummation
4. The dreaming eye
5. Into the indigo abyss

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s