Gevurah – Dialogue of broken stars

Twee jaar geleden was ik danig onder de indruk van de Necheshirion EP van het Canadese Gevurah die door Profound Lore uitgebracht werd. Hun nieuwe demo verschijnt nu echter als 7” EP op Graceless Recordings. Het eerste deel van de titeltrack gaat op hetzelfde elan van de voorganger verder, namelijk een intrigerende mix van orthodoxe black metal en occulte death metal. Geen hol origineel dezer dagen, maar wel erg strak en overtuigend gebracht. In het tweede deel laat het duo zich echter van een andere kant zien, want alle metalen ingrediënten zijn hier achterwege gelaten en duisternis heerst middels een waas van ambient, drones en klokkengeluid. Deze move had ik niet zien aankomen van deze twee beeldenstormers. Benieuwd of deze aanpak in de toekomst zijn weg nog meer gaat vinden in het bandgeluid.

JOKKE: 80/100

Gevurah – Dialogue of broken stars (Graceless Recordings 2015)
1. Dialogue of broken stars A
2. Dialogue of broken stars B

https://gevurah.bandcamp.com/album/dialogue-of-broken-stars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s