Ten tijde van “Manifesting the raging beast” en “Meet us at the southern sign” wist Glorior Belli me als geen ander te bekoren. Hun orthodoxe black metal verkondigd door een zeer grimmige Infestvvs kende zijn gelijke niet. Ontelbare keren stonden deze platen op! De platen nadien konden me al een pak minder bekoren. Gelukkig worden de southern rock invloeden deze keer achterwege gelaten en komt Glorior Belli opzetten met een erg sterk “Sundown (The flock that welcomes)“. Infestvvs weet echt wel hoe hij nummers moet componeren. Dat staat buiten kijf. Glorior Belli weet als vanouds sublieme melodieën te combineren met haakse afwisselingen en uiterst catchy riffs. Deze nummers gaan er in als pap. Ogenblikkelijke voldoening! “Thrall of illusions” is een schoolvoorbeeld van hoe de nieuwe Glorior Belli klinkt: heerlijk dissonant beginnen, overschakelen naar een pakkende riff in een hogere versnelling en nadien weer enorm swingend, als deze term gebruikt mag worden in black metal middens. Meer dan ooit wordt het gaspedaal ingeduwd op “Sundown (The flock that welcomes)“. De nummers passeren aan een verschroeiend tempo. Meerdere malen doet het werk me denken aan een betere versie van Sargeist, je weet wel; wél geïnspireerd en muzikaal tientallen stappen hoger. Het zijn dan ook de hese en diepe screams van Infestvvs die de kerst op de taart vormen, daar zijn stem herkenbaar is uit de duizend en het allemaal net dat tikje gemener laat klinken. Het heeft eigenlijk geen zin enkele nummers apart toe te lichten, want er zijn geen zwakke punten te vinden. Of toch, maar dan niet op muzikaal vlak. Iets stoort me aan de drums – wie ze ook ingespeeld moge hebben – al valt niet goed te plaatsen wat er juist schort. Soms lijkt het of de hi-hats en rides te fel gegate zijn en vallen ze haast helemaal weg. Maar laat dat geen belemmering zijn, “Sundown (The flock that welcomes)” is een knap schijfje! Glorior Belli is back! Flp: 89/100

Glorior Belli – Sundown (The flock that welcomes) (Agonia 2016)
1. Lies-strangled skies
2. World so spurious
3. Rebels in disguise
4. Thrall of illusions
5. Sundown (the flock that welcomes)
6. Satanists out of cosmic jail
7. Upheaval in chaos waters
8. We whose glory was despised