Through lung and heart” van het Finse Devouring Star, was een debuut dat ik absoluut kon smaken. Eenieder die in hogere sferen geraakt van Deathspell Omega en Svartidauði zal dit kunnen beamen. Twee jaar na datum is Devouring Star terug met een nieuwe drie-songs-tellende EP die via Dark Descent Records het universum ingestuwd wordt, nadat de eersteling via Daemon Worship Productions het levenslicht zag (dit label lijkt momenteel wel van de aardkloot verdwenen te zijn). Hoewel slechts vijfentwintig minuten lang, grijpt dit schijfje ons wel bij de strot met een beklemmende atmosfeer waarin de relatie tussen de obscure wereld en onze fysische aanwezigheid wordt uitgediept. Dit is naar death metal neigende black metal die op doom tempo de kosmos verkent. De eerder aangehaalde Franse en IJslandse inspiratoren belanden in de ijskast ten voordele van een slepende en trage death metal variant met licht industriële sludge toets. Goed voor dit EP’tje maar op een volgende langspeler graag toch terug wat meer peper-in-de-reet beukstukken zoals aan het einde van “Star below“.

JOKKE: 77/100

Devouring Star – Antihedron (Dark Descent Records 2017)
1. Breath of the void
2. Star below
3. Angel null