Met Selenite Scroll’s veelbelovende eerste demo nog vers in het geheugen, presenteren we u bij deze de eerste tapemanifestatie van Regnum Tenebrarum. Opnieuw een kakelverse Belgische blackmetalband die behoort tot “The ancient hounds” en waarbij de muzikanten er nog nevenactiviteiten op nahouden in Crypts of Wallachia, Orkblut, Phlegethon’s Majesty en het reeds aangehaalde Selenite Scrolls. Medieval Prophecy Records opereert zoals steeds als de dealer des doods. Wat me opvalt aan de bands die van dit clubje deel uitmaken, is dat elke speler toch wel een uitgesproken eigen identiteit heeft, ook al wordt het zwartmetaal ter meerdere eer en glorie van de jaren ’90 van het genre gebracht. In het geval van Regnum Tenebrarum manifesteert zich dat als een ode aan de oerdagen van de Franse blackmetalscene. Namen als Bekhira, Seth en Godkiller (doet me er aan denken dat ik diens “The end of the world” nog eens wat aandacht moet schenken) worden als inspiratie meegegeven en Regnum Tenebrarum is dan ook de eerste band van “The ancient hounds” die zich desbetreffend in de Franse taal uit. De droge en directe screamende vocalen van Cherna Dusha klinken erg vervaarlijk en blaffend, maar op het zangdepartement passeren ook heldere gezangen en meermaals vervult de stem tevens een verhalende rol. Deze eerste demo van Regnum Tenebrarum neemt ons dan ook mee naar het vervloekte jaar 1185 waar, in een ijskoud vergeten land, gehavend door de wind en waar mysterie alomtegenwoordig is, een man op het punt staat een reis te beginnen naar een andere wereld, die van de hel. De organische sound klinkt best krachtig, er wordt veel met dynamiek gespeeld en keyboards kleuren het reisverslag meestal met een grote dramatische geladenheid in. “Le porteur de lumière” springt er met zijn aanstekelijk mid-tempo riffwerk bovenuit, maar ook de twee andere meer up-tempo nummers moeten niet veel onderdoen. Opnieuw erg degelijke Belgische black metal.

JOKKE: 81/100

Regnum Tenebrarum – Des enfers (Medieval Prophecy Records 2020)
1. Intro
2. La nuit
3. Le piège des âmes
4. Le porteur de lumière
5. Outro