Incantation – Vanquish in vengeance

De heren van Incantation zijn zoals kakkerlakken; niet kapot te krijgen! Bij het schrijven betrap ik me op enige gefronste wenkbrauwen, doordat er zes jaar zit tussen “Vanquish in vengeance” en zijn voorganger. Het lijkt helemaal niet zo lang geleden. Nog even pinken met de ogen daar de eerste demo uitgegeven is in 1990 – We hebben hier te maken met een monument! Maar dat is een algemeen gegeven, net zoals iedereen op voorhand al weet hoe “Vanquish in vengeance” klinkt. Incantation staat voor roestige vastigheid en hun oer death metal is onverwoestbaar. Doffe gitaren, lompe hakritmes en rochelende vocalen vormen al jaren de basisingrediënten voor America’s Finests. Daar waar vele death metalbands toch wat vernieuwing in hun oevre (proberen te) proppen, blijft Incantation bij het oude. Punt. Misschien wordt het tempo niet iets meer naar beneden getrokken zoals in “Transcend into absolute dissolution” en de elf minuten durende hekkensluiter “Legion of dis”. Incantations stoffige sound wordt wel erg goed uitgewerkt dit maal. De heer Dan Swanö laat het goedje loodzwaar en loepzuiver klinken! Misschien wel de beste Incantation productie ooit. Allemaal goed en wel, maar is “Vanquish in vengeance” nu een aangenaam oorsausje? Ja, natuurlijk! Incantation bedient zich dan steeds van hetzelfde recept, maar een toprestaurant behoudt ook graag zijn sterren. Incantation kan als geen ander een sinistere sfeer scheppen en hun death metal ranzig laten klinken, waar andere bands liefst zo bruut mogelijk erop los rammen. Omarm de primitieve energie van Incantation!

fLP: 77/100

Incantation – Vanquish in vengeance (Listenable 2012)
1. Invoked infinity
2. Ascend into the eternal
3. Progeny of tyranny
4. Transcend into absolute dissolution
5. Haruspex
6. Vanquish in vengeance
7. Profound loathing
8. The hellions genesis
9. From hollow sands
10. Legion of dis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s