Ascension – Deathless light

Als opwarmer voor het in november te verschijnen tweede full album “The dead of the world” trakteert het Duitse Ascension ons middels de EP “Deathless light” op een zinnenprikkelende amuse bouche. Twee songs van acht en zes minuten volstaan om ons hardnekkig te doen watertanden naar de hoofd plat. Titeltrack “Deathless light” die ook op de langspeler terug te vinden zal zijn, legt meteen de zweep erop met een furieuze start. De diepe vocalen geven de song een meer death metal getint timbre. Een knappe melodieuze solo spietst zich doorheen de razernij om vervolgens het tempo omlaag te schroeven. Een slepende pekzwarte dreiging maakt zich heer en meester van de luisteraar. Naar het einde toe wordt de orthodoxe black metal terug sneller opgediend en opnieuw zorgt knap gitaarwerk voor een grootse apotheose. Exclusieve track “Garden of stone” kent een melodieuze pakkende start, waarna fluisterende vocalen en een cleane gitaarpartij een duistere nevel creëren (net zoals de line-up die ook nog steeds in een dikke mysterieuze nevel gehuld is, hoewel ik Ar van Secrets Of The Moon op een bandfoto meende te herkennen en ook de intussen overleden bassiste LSK aan de band gelinkt werd). Mid-tempo gewijs ontstaat uit de volslagen duisternis een stralende glorie. Als smaakmaker heeft deze EP zeker bestaansrecht. Laat het hoofdgerecht maar snel komen want ik ben hongerig gemaakt! Collega addergebroed FLP zal er ongetwijfeld zijn ongezouten mening over geven.

JOKKE: 85/100

Ascension – Deathless light (World Terror Committee)
1. Deathless light
2. Garden of stone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s