Sinds het IJslandse Svartidauði hun zwarte plaag met veel succes over het Europese continent en ver daarbuiten begon te verspreiden, zijn er veel landgenoten in hun kielzog gevolgd. Denken we maar aan recente releases van Sinmara, Misþyrming, Mannveira en ga zo maar door. Aan dit reeds bepaald niet misselijkmakende (of juist wel: het is maar hoe je het interpreteert) lijstje kunnen we nu gerust ook Abominor toevoegen. Deze jonge knapen (twee leden tellen nog maar 21 lentes) hebben net een single uitgebracht via het interessante Ierse label Invictus Productions. Ook bij Abominor is het overduidelijk wie hun grootste inspiratiebron vormt. Hun gitaarwerk en overall sound heeft wel héél veel weg van hun grote IJslandse broer en halverwege “474” hoor ik ook wel wat Deathspell Omega waanzin passeren. Beide nummers zijn goed voor twintig minuten black metal razernij en het potentieel is er overduidelijk. Alleen zullen ze nog wat meer aan een eigen gezicht moeten timmeren, want anders zou er wel eens een overkill aan dit soort bands kunnen komen.

JOKKE: 79/100

Abominor – Opus: Decay (Invictus Productions 2015)
1. 474
2. Opus decay