Ashbringer – Vacant

Hoewel de Amerikaan Nick Stanger nog maar achttien lentes telt, weet hij met debuutplaat “Vacant” van zijn Ashbringer (en dus niet te verwarren met Ash Borer) toch reeds een overtuigende indruk na te laten (en dat vonden de Italianen van Avantgarde Music blijkbaar ook). Na het sfeervolle, folky eerste deel van opener “Ethereal aura”, treedt de atmosferische black metal op het tweede deel op de voorgrond. Op “Lucid” gaat het tempo de hoogte in, maar bijtend agressief of duivels snel wordt het zelden, maar dat hoeft ook niet altijd natuurlijk. “With vacant eyes” gooit het met zijn trage snijdende deprimerende riffs dan weer over een Burzumesque boeg. Invloeden van Agalloch (melodische leads en akoestisch gitaarwerk) of het minder bekende Alda (aanpak cleane vocalen) zijn over het algemeen overduidelijk. Om het niveau van die eerste te behalen is echter wel nog wat werk aan de winkel. Werkpunten zijn dan ook de cleane vocalen die niet altijd even overtuigend zijn, de geprogrammeerde drums (wat je duidelijk kan horen bij de geforceerde en houterige versnelling in “With vacant eyes”) en de productie die iets voller en krachtiger had mogen zijn (hoewel alle instrumenten inclusief bas wel duidelijk hoorbaar zijn). Desalniettemin knap en veelbelovend wat deze jonge knaap op zijn eentje weet te creëren met “Vacant”, zowel qua song writing als qua studiowerk, want ook de productie, mix en mastering nam hij voor zijn rekening. Toch weer een exploot van de populaire USBM-scene om in het oog te houden.

JOKKE: 77/100

Ashbringer – Vacant (Avantgarde Music 2015)

1. Ethereal aura part I
2. Ethereal aura part II
3. Lucid
4. With vacant eyes
5. Lonesome
6. Bitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s