Bosse-De-Nage – All fours

Het uit San Francisco afkomstige Bosse-De-Nage zal voor de hipsters onder ons waarschijnlijk geen onbekende zijn. Je zou het kwartet als het kleine broertje van het verafgoodde/verachtte (schrappen wat niet past) Deafheaven kunnen zien. Deze link werd nog meer benadrukt doordat beide bands in 2012 de handen in mekaar sloegen voor een split-release. Deafheaven bracht nadien het meesterlijke/verfoeide (schrappen wat niet past) “Sunbather” uit dat de band naar nieuwe hoogtes stuwde. Met “All fours”, de (duh!) vierde langspeler, probeert Bosse-De-Nage uit de schaduw van hun landgenoten te treden. De band krijgt regelmatig het labeltje “post black metal” opgespeld, maar deze vlag dekt de lading toch niet volledig. Voornamelijk het krachtige drumwerk waarbij ontelbare drumroffels alle gaatjes dichtmeppen, is niet zo gangbaar in black metal, maar refereert eerder aan hardcore en de post-metal van een band als Rosetta. Meer dan eens zijn het de drumsalvo’s die snelheid creëren bovenop tragere gitaarriffs. Hoogtepunt “A subtle change” is een schoolvoorbeeld van hoe de band post-black metal gitaarmelodieën en stuwend hardcore/post-core drumwerk perfect integreert. Nu geef ik grif toe dat het soms wel wat te veel van het goede is en dat de razernij met momenten zenuwslopend veel vraagt van de luisteraar. Op muzikaal gebied is “All fours” met voorsprong de beste plaat uit hun discografie, maar de korrelige gortdroge eentonige vocalen blijven nog steeds voor een hekel punt zorgen, waardoor de instrumentale passages beter tot hun recht komen. Er zit letterlijk geen variatie in de screamo vocalen en de stembanden lijken op het randje van geforceerd te klinken. Het tien minuten durende “The most modern staircase” vat alles waar de band voor staat nog eens mooi samen. Al bij al een degelijk album maar Deafheaven evenaren doet Bosse-De-Nage vooralsnog niet. Lelijke hipsterhoes trouwens.

JOKKE: 75/100

Bosse-De-Nage – All fours (Profound Lore Records 2015)
1. At night
2. The industry of distance
3. –
4. A subtle change
5. Washerwoman
6. In a yard somewhere
7. To fall down
8. The most modern staircase

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s