Convulsing – Errata

Bij de eerste mokerslagen van “Descent beneath” schrik ik me een hoedje en voelt het alsof de bagger- en graafwerken voor het BAM-tracé gelijktijdig in mijn tuin van start gegaan zijn. Bijna onbegrijpelijk dat Aussie Brendan Sloan in zijn dooie eentje in staat is om met Convulsing – dat eerder dit jaar werd opgericht – vijftig minuten lang aardplaatverschuivende donkere (black)/death te laten horen van torenhoge kwaliteit. Schimmige en duistere death metal-passages à la Irkallian Oracle ruimen op tijd en stond de baan voor sfeerzettende ingetogen stukken om dan plots weer de DsO dissonantiekaart te trekken of er compromis- maar niet complexloos in te hakken. Er passeren regelmatig beukende, door dubbele basdrums gedragen, stukken die de doorsnee metalcore band tot een smeulende puinhoop herleiden. Als het einde van de plaat nadert schrik ik nogmaals door in de vorm van “The sky moves sideways” een heuse Porcupine Tree cover aan te treffen. Nooit gedacht dat ik deze progrockers in een review zou moeten taggen samen met een band als Deathspell Omega die zich – hoewel op haar eigen onnavolgbare progressieve manier – aan de andere kant van het extremiteitsuniversum bevindt. Desondanks het feit dat deze song een in-een-heavy-jasje-gestoken rustpunt vormt en deels door cleane zang gedragen wordt, past deze wonderwel op de plaat, zeker wanneer de pletwalsende doomriffs halverwege invallen. Voor bedroom extreme muziek is de sound erg goed – en hoewel de titel anders doet uitschijnen – kan ik Brendan niet op een foutje betrappen in de uitvoering. En akoord, we hebben met geprogrammeerde drums van doen maar het is amper hoorbaar dat de blasts en bij wijlen onnavolgbare ritmes uit een doosje ontspruiten. Mijn kop er Isisgewijs af als Brendan zijn mailbox ondertussen niet uitpuilt van de labelverzoeken om zijn Convulsing binnen te rijven.

JOKKE: 82/100

Convulsing – Errata (Eigen beheer 2016)
1. Descend beneath
2. Altered
3. Severed hemispheres
4. Dis
5. Eleven sigils
6. Invocat
7. The sky moves sideways
8. Dragged

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s