The Ruins of Beverast – Takitum Tootem!

Met wel heel veel tralala werd Beverast’s “Takitum Tootem!” aangekondigd. “The EP will feature the initial part of a bipartite meditation and celebration in euphoria for manhood’s loss of the crown of creation” en meer van dat. U zegt? Duidelijk werd ook vermeld dat deze mini los staat van het doordeweekse Beverast materiaal. U hebt het misschien al door, maar ik heb nogal een afkeer van verandering. Toch heb ik mijn impulsen onder controle gehouden en niet dadelijk de plaat onderuit gehaald. Na een meervoud aan luisterbeurten kan ik Alex’ experimentendrift zelfs ten zeerste appreciëren. Midden jaren negentig was er Diabolos Rising dat de grensen van extreme metal aftastte met waanzinnige industrial and bezeten screams. The Ruins of Beverast gaat helemaal niet zo over the top als Diabolos Rising, maar legt een heuse sjamaansfeer ten gehore, ondersteund met een lichte industrial touch. “Takitum Tootem!” klinkt dan tóch als een ritueel, zoals de aankondiging de plaat inluidde. De keuze om Pink Floyd’s “Set the controls for the heart of the sun” te coveren op de B-kant, is een perfecte keuze, daar deze track het bezwerende sfeertje van de EP perfect aanvult. “Takitum Tootem!” is helemaal A-typisch The Ruins of Beverast, maar de laaggestemde gitaren en Meilenwalds donkere grunt laten het toch ergens wat vertrouwd klinken. Eens je mee bent met de plaat, zal je hem zeker weten te appreciëren. Dit is muziek voor Funkenflug tijdens het vuurritueel! En zij die het snappen, weten het…

Flp: 82/100

The Ruins of Beverast – Takitum Tootem! (Ván records 2016)
1. Takitum Tootem!
2. Set the controls for the heart of the sun

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s