In 2013 bedachten S. (bas) en Antinomos (gitaar) in Griekenland dat ze samen een occulte blackmetalband wilden starten. In 2015 kwam daar de Duitser Valkenstijn (Ysengrin onder anderen) bij als vocalist. Aan het eind van oktober kwam hun debuut EP “Glorification sermons” uit bij het Italiaanse I, Voidhanger Records. Deze EP bestaat uit twee nummers die beiden meer dan tien minuten klokken. Ik kan eigenlijk vrij kort zijn over de EP: het is een prima eerste release. De passie voor wat ze willen overbrengen is heel goed merkbaar en de productie is helder, maar niet steriel. Valkenstijn’s vocalen zijn gepast getormenteerd en gevarieerd. Muzikaal gezien is het een hele goede mix van up- en midtempo ritmes en dissonante melodieën. Hou je van Aosoth, Svartidau∂i, Verbum Verus, Barshasketh en anderen? Dan kan je deze zonder problemen aanschaffen. Ik kan hier ontzettend van genieten. Alleen nog een drummer om het nog iets meer organisch te laten klinken, dan zou het helemaal perfect zijn. De kracht van deze EP zit hem in de compactheid van de nummers, ondanks hun lengte. Het vliegt voorbij en je zet de EP graag nog eens op. En dat cover artwork: geweldig! Kom maar op met de eerste langspeler.

MISCHA: 79/100

Kosmovorous – Glorification sermons (I, Voidhanger Records, 2020)
1. Perilous flesh and the devouring Light
2. Flagellation litanies