De bloeddorstige magiërs uit het Amerikaanse Spiritual Disease-kamp stampen met deze uitspatting van obscene, nare black metal de poorten naar de hel wagenwijd open – “Mystic Warpath Conjuring” trekt meteen van leer met zo’n memorabele riff dat ze zich zonder pardon weer onderscheiden van de nietsbetekenende meuk in deze met punk doorspekte blackmetalscene. De twee nummers tellende demo loopt over van de rauwe agressie, pruttelende vocalen en bezwerende synth die op de achtergrond als een kwaadwillige psyop lijkt te opereren, geheel op schema en uiteraard voorzien van een in mysterie gehulde eigen agenda – en weet daarmee op amper tien minuten een indrukwekkende variëteit te etaleren.

Van Blood Magic is verder weinig geweten, behalve dat ze opereren als duo Witch Fire en Charred Remain, en dat ze met hun niet te versmaden debuutdemo “Medieval dark arts” uit 2020 bij velen zijn blijven hangen. Niet alleen omwille van zijn aangenaam lange speelduur voor een demo, maar vooral omwille van de bijtende auditieve cyanide die te horen is op deze eerste tape – extreem haatdragende lo-fi walst en beukt quasi onophoudelijk over je heen, enkel maar onderbroken door minstens even grauwe dungeon synth-achtige ambientstukken die maar al te graag in je grijze massa blijven rondspoken. Een uitstekende eerste uiting, in 2022 opgevolgd door “I will create as has been spoken”, een oeverloos kwaadaardige ambient demo losjes gebaseerd op bovenstaand recept, tot grote frustratie van enkele gefrustreerde blackmetalpuristen. What’s not to like?

Nu is daar dus die nieuwe demo, ditmaal jammer genoeg een korter verhaal, maar ook deze keer volledig z’n eigen soort entiteit: triomfantelijk, geen vreemde van old school Bathory-invloeden, veelvuldig manoeuvrerend tussen mid-paced en duizelingwekkend snel, voorzien van misselijkmakende vocale razernij en arrogant en opzwepend drumwerk – kortom, een memorabele derde wapenfeit van een band die het, mits ook maar de minste of geringste interesse, best nog wel ver zou kunnen schoppen. Verplichte kost voor liefhebbers van oerprimitieve godslastering. 

JULES: 89/100

Blood Magic – Mystic warpath conjuring (Black Gangrene Productions 2023)
1.  Mystic warpath conjuring 
2. On black winds of destiny/Sacred spear alliance