Wolvhammer – Clawing into black sun

Met “Clawing into black sun” levert het uit Minneapolis afkomstige zwartgeblakerde doodseskader Wolvhammer ons haar derde wapenfeit af. Wat direct opvalt als opener “The silver key” de huiskamer inknalt, is de productie die iets gelikter en transparanter klinkt dan op voorgangers “The obsidian plains” en “Black marketeers of world war III”. Verder bevat het openingsnummer een kick ass groovende riff. Ook het titelnummer is rond een catchy riff opgebouwd en er wordt geëxperimenteerd met koorzang en een hardcore achtig refrein. Door de experimenteerdrift klinkt Wolvhammer toegankelijker als ooit tevoren hoewel de fundering toch opgetrokken blijft uit blackened sludge metal die geïnjecteerd is met de nodige dosis rock ’n roll. “Slaves to the grime” is ook zo’n nummer waarop je hoofd automatisch begint mee te knikken op het militaristische en stampende ritme. “The desanctification” is eerder midtempo van aard en bevat gitaarwerk dat refereert aan het (terecht) populaire Poolse Mgla. Het sludgy element komt het best naar voor in de song “In reverence”. “Death division” hakt er met momenten dan weer genadeloos op in, maar ook hier komt de band onverwacht met een rockende riff aanzetten. Het afsluitende, bijna negen minuten durende “A light that does not yield” bevat cleane zangpassages en laat precies toch nog een sprankeltje hoop doorschemeren tussen het negatieve wereldbeeld dat doorgaans door de screamende zang geproclameerd wordt. Het scherpe randje mag er dan wel een klein beetje van afgepolijst zijn door de productie, toch bevat “Clawing into black sun” nog genoeg misantropie, haat en agressie, weliswaar op tijd en stond aangevuld door een portie melancholie en catchy riffwerk. Wolvhammer bewijst met haar derde plaat een blijver te zijn in deze drukbevolkte scene en is een aanrader voor andere USBM bands genre Woe en Coffinworm. Kwaliteitsplaat, uit op  Profound Lore, hoe kan het ook anders.

JOKKE: 83/100

Wolvhammer – Clawing into black sun (Profound Lore Records 2014)

1. The silver key
2. Clawing into black sun
3. Slaves to the grime
4. The desanctification
5. Lethe
6. In reverence
7. Death division
8. A light that does not yield

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s