Worsen – Blood

Worsen is het geesteskind van de Amerikaan Rick Contus, die ingewijden ook zullen kennen van Ayr (hun “Nothing left to give” EP is ook een pareltje), Young And In The Way en Votnut. Met dit eenmansproject laat hij een eerste 4 songs tellende EP op de mensheid los. Vanaf de eerste noten moet ik direct aan het geniale Mgla denken. Ik krijg namelijk snedige black metal te horen die opgesmukt wordt met hun typische gevoel voor melodie zonder seutig over te komen of aan kracht in te boeten. Ook het sample stukje op het einde van opener “Open veins” doet direct aan onze Poolse vrienden denken. Tweede song “Collect their skulls, leave their bones” is eerder midtempo van aard en gaat erin als zoete koek. Op vocaal gebied kan je de screams van multi-instrumentalist Contus vergelijken met de ijselijke kreten van HansFyrste (Svarttjern, ex-Ragnarok) en productioneel gezien staat deze EP als een huis. “Mortal sin” is opnieuw een zwartgeblakerde song waar de geest van Mgla doorheen waait en die hetzelfde niveau haalt. Hekkensluiter “Blood” wisselt blastpartijen en midtempo stukken met mekaar af en vormt een episch einde voor deze EP die absoluut naar meer smaakt! Benieuwd of hij het hoge niveau van deze EP kan verderzetten op een full album. Liefhebbers van Mgla (had ik al gezegd dat er veel raakvlakken zijn met Mgla?) of melodieuze, doch venijnige black metal reppen zich als de pest naar de bandcamp site van Worsen (http://worsenbm.bandcamp.com/album/blood). Een vinylrelease staat gepland op Atrum Cultus.

JOKKE: 85/100

Worsen – Blood (Eigen Beheer 2014)

1. Open veins
2. Collect their skulls, leave their bones
3. Mortal sin
4. Blood

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s