Dysangelium speelt black metal en komt uit Teutonenland. Daar waar dat rond de jaren 2000 niet bepaald een winnende combinatie betekende, bezitten onze Oosterburen momenteel een enorm sterke scene. De mensen achter het tevens Duitse World Terror Committee gaan als echte zwijnen op zoek naar zwart goud in de ondergrond. In deze context bedoel ik dan geen truffels, maar zwartgeblakerde (orthodoxe) ondergrondparels zoals Flagellant, Chaos Invocation en het fenomenale Ascension. Voeg aan dit rijtje geweldenaars gerust ook Dysangelium toe. Deze herrieschoppers zijn sinds 1999 actief en brachten recent met “Leviaxxis” een tweede drie-songs-tellende demo uit, die als voorproefje dient voor het op kerstavond te verschijnen debuut “Thánatos Áskēsis”. Als die plaat even hard gaat knallen als deze demo, blijft er geen spaander heel van het kribbeke van kindeken Jezus en zal hij met zijn blote billen in de drek van den os en den ezel belanden. De dissonante, vaak teringsnelle, riffs vliegen om je horen en frontman Sektarist O gromt, screamt, roept en giert als een tyrannieke bevelhebber. Zijn stijl doet me wat denken aan Aldrahn (Dodheimsgard). “’Til only thy light is left” vonden we ook al in een iets ruwere versie terug op hun eerste demo “Exordium”. De andere twee songs zullen ook op het debuut te horen zijn. Ik pis nu al in mijn broek van blijdschap bij het vernemen dat deze rijzende sterren volgend jaar met hun broeders van Ascension gaan touren en daarbij ook onze hoofdstad aandoen. Brussels shall burn!

JOKKE: 82/100

Dysangelium – Leviaxxis (World Terror Committee 2014)
1. ‘Til only thy light is left
2. Obelisk of the sevencrowned son
3. Chaomega