Naast een retecoole bandnaam en een origineel logo van Christophe Szpajdel heeft het Antwerpse Throatsnapper ook net een veelbelovende demo op de ondergrond losgelaten. Vijf songs en een klein half uurtje aan speeltijd zijn voldoende voor de jongens om te laten zien wat ze in huis hebben. Verwacht je aan een dosis stevige sludge, waarin bij wijlen een subtiele fijngevoeligheid komt bovendrijven. Opener “Nosferatu” is (net zoals de andere songs) grotendeels instrumentaal en doet hierbij denken aan de Limburgers van Sardonis. In het pakkende “Japscat” wordt met sommige riffs leentjebuur gespeeld bij Amenra, maar de rollende basdrums zullen we natuurlijk nooit bij deze band aantreffen. Het duurt even voordat het zeven minuten durende “Rats” op gang komt, maar daarna golven de nekspiertjes mooi op en neer. Het tremelo riffwerk aan het begin en einde van “Save me” balanceert tussen post-rock en black metal (de helft van de band zit ook in black metal band Slecht) maar de vocalen klinken hier wat monotoon en niet alle partijen zijn even strak ingespeeld. Het groovende en afsluitende “Wolf” maakt alles echter weer goed. De productie van Frank Rotthier staat als een huis en doet de bij momenten loodzware doom/stoner/sludge uit je boxen knallen. De sound is geen hol origineel, maar het klinkt wel verdomd lekker. Nog iets meer op zoek gaan naar een eigen smoelwerk en iets meer variatie in de zang steken en het komt helemaal goed met dit Throatsnapper! Hieronder een live clipje (van niet al te denderende kwaliteit) maar de demo valt via volgende link te beluisteren en te downloaden: https://throatsnapper.bandcamp.com/releases

JOKKE: 78/100

Throatsnapper – Throatsnapper (Eigen beheer 2015)
1. Nosferatu
2. Japscat
3. Rats
4. Save me
5. Wolf