Sinds 2017 bestookt Forbidden Temple de ondergrondse meerwaardezoeker met de regelmaat van de klok op obscure demotapes en enkele vinylreleases. Eerder dit jaar was er dan eindelijk ook die eerste langspeler “Step into the black pentagram“, maar dat betekent niet dat het duo Tenebrae en Agaliarept, bijgestaan door toetsenist(e) L, het daardoor rustiger aan doen. Au contraire, deze zomer verscheen nog de geslaagde “Passage to dark eternity/Presence of an unholy force” EP en nu serveren onze landgenoten ons tussen het drinken van speciaalbieren en verzamelen van vinyl door een rehearsaltape met acht nieuwe composities.

Laat je vooral niet afschrikken door het woordje ‘rehearsal’ want de sound van “Baphohearsals” valt reuze mee (voor het geoefende oor weliswaar). Muzikaal gezien geen grote verrassingen of wat hadden jullie gedacht? Heel wat oude Samael en stoffige Xantotol, een streep protoblack, het gebruik van de toetsen refereert aan het Italiaanse Abhor, en voorts nog wat mid-tempo Baxaxaxa en ook onze landgenoten Moenen of Xezbeth en Perverted Ceremony mogen zoals steeds niet onvermeld blijven. Qua educatie in de kunsten van de verborgen zwarte parels werd het best catchy te noemen “The faces of pentagram” van het Braziliaanse Abygor afgestoft, een band die niet verder is geraakt dan één demotape in het onheilige jaar 1992, maar ervoor ook nog actief was als Bestial en Lamentation (waarvan telkens ook één tape verscheen). Straf hoe dicht het geluid van Forbidden Temple tegen dat van deze oeroude demo aanschurkt.

Forbidden Temple adepten hebben waarschijnlijk al lang toegeslaan om ook deze fijne tape aan de collectie toe te voegen. Zo niet, wacht je best niet te lang…

JOKKE: 80/100

Forbidden Temple – Baphohearsals (Eigen beheer 2022)
1. Intro
2. Morbid summoning
3. Dark worship
4. The faces of pentagram (Abygor cover)
5. Intermezzo
6. At the tomb of creation
7. Blasphemous howling
8. In the rotting grave