Middels het sterke “Step into the black pentagram losten onze landgenoten van Forbidden Temple na een hele resem kleinere releases een prima eerste full-length. Onderwerp van deze review is echter opnieuw een 7 inch die door Medieval Prophecy Records tezamen met een 7 inch van het Poolse Diabolical Fullmoon en een 7 inch split tussen Gouffre en Phlegethon’s Majesty aan de undergroundblackmetalliefhebbende man of vrouw wordt gebracht.

De twee songs die het duo Agaliarept en Tenebrae ons hier voorschotelen maken deel uit van de laatste opnames die de heren in de W.B. bunker maakten en liggen que productiegehalte in de lijn van de langspeler. Wie Forbidden Temple volgt weet wat te verwachten: organisch klinkende traditionele black metal wars van alles wat naar moderniteiten ruikt en waar een gure Poolse en Oost-Europese wind doorheen waait. De tempo’s bevinden zich doorgaans in de mid-tempozone waarbij keyboards voor een archaïsche en Helleens aanvoelende flair zorgen, hoewel “Passage to dark eternity” ook enkele up-tempo stukken bevat en er in beide nummers eveneens huppelende drumritmes passeren. De riffs zijn verre van aartsmoeilijk, maar blinken uit in hun effectiviteit en zorgen er samen met de smakelijke keys voor dat de composities eigenlijk vrij toegankelijk en best catchy klinken.

Wederom een erg puike release van Forbidden Temple die blijkbaar nog steeds voor velen een onontgonnen parel zijn in onze vaderlandse blackmetalscene. Wie materiaal van oude Samael, Baxaxaxa, Abhor, Xantotol, Moenen of Xezbeth of Perverted Ceremony in de kast heeft staan maar Forbidden Temple nog nooit heeft gehoord dient daar dringend verandering in te brengen. Hieronder kan je een fragment van deze EP beluisteren, wie een volledige song wilt horen, raad ik aan om episode 212 van De Pankraker te herbeluisteren.

JOKKE: 85/100

Forbidden Temple – Passage to dark eternity / Presence of an unholy force (Medieval Prophecy Records 2022)
1. Passage to dark eternity
2. Presence of an unholy force